Ishockey

Appelgren tar över Leksand

4:07 min

Andreas Appelgren tar över huvudansvaret för Leksand. Tillsammans med Tommy Salo ska han leda laget resten av säsongen.

Anledningen är att nuvarande tränare Christer Olsson, och Niklas Eriksson får sparken.

Nu har Andreas Appelgren fått uppdraget. Den förre Skövde IK- och Mariestads Boistränaren har varit tredjetränare i Leksand men tar nu över huvudansvaret tillsammans med sportchefen, förre stjärnmålvakten, Tommy Salo.

- Det kom lite som en chock för en timme sen och det är aldrig roligt när man jobbat tight ihop med andra tränare. Men min arbetsgivare Leksands IF har beslutat att det ska vara så här, så det är bara att se framåt nu, säger Andreas Appelgren.

Enligt klubben är det lagets klena anfallsspel som är grunden till att Olsson/Eriksson nu ersätts av Appelgren och Salo.

- Vi har gjort mycket som har varit väldigt bra. Vi har haft ett fruktansvärt bra försvarsspel och släppt minst mål i serien. Vi är bäst i serien i boxplay. Däremot så har vi gjort väldigt få mål framåt. Det är det som klubben har haft synpunkter på att vi inte får till det offensiva spelet. Vi har spelat 26 matcher och i tolv eller tretton av dem har vi bara gjort ett mål.

- Det är givetvis för dåligt om man ska gå till kvalserien vilket är föreningens mål.

Leksand har haft stor omsättning på tränare dem senaste säsongerna. Men det är inget som avskräcker Appelgren.

- Det är oerhört tuffa krav och pressen utifrån är enorm. Man har som krav att vinna varje match och helst med ett antal mål och klapp klapp spel. Men man får vända på det och se det som en enorm utmaning att vara med och kunna göra något riktigt bra.

- Han (Tommy Salo) kommer att coacha forwards och jag kommer fortsätta coacha backarna som jag tidigare gjort.

Leksand ligger för närvarande på fjärde plats i allsvenskan, precis utanför topp tre som innebär en plats i kvalserien.