Skövde

Stort intresse för nya hyresrätter

1:33 min

I går hade Skövde bostäder stomvisning för allmänheten av de nya lägenheterna som byggs upp i Käpplunda park. Drygt 200 nya lägenheter om knappt ett år.

– Det här är ett traditionellt bostadsområde som man byggde förr. Det ska bli 206 lägenheter och för närvarande är det Sveriges största hyresrättsprojekt, säger Dan Sandén, vd på Skövde Bostäder.

Lockande utsikt
Med en utsikt över billingesluttningen och Skövde stad tror man att de nya lägenhetshusen på Käpplunda park ska kännas attraktiva i en tid då det råder bostadsbrist i Skövde. På en modell över området visar Dan Sandén oss de 12 huskroppar som ska resas.

– Det högsta husen kommer ha åtta våningar, sen trappar det ned till fem våningar. Sen ska det även bli fem stycken 2 våningshus.

Trädgården i mitten är ritad av John Tizzard - en brittisk arkitekt.

– Förr så gick det en stig från Käpplunda gärde upp till Billingesluttningen och den kallades för kärleksstigen. Man hör ju på namnet vad man gjorde på den, men den öppnar vi upp nu igen i och med den nya trädgården. Den kommer bli konstnärligt utsmyckad av en konstnären Gunilla Bergström från Bohuslän, förklarar Dan Sandén

Saftiga hyror
På plats fanns det många som var intresserade av de framtida lägenheterna. I kylan knappra dom i sig pepparkakorna och drack den varma glöggen som det bjöds på innan det var dags att följa med på visning i ett av lägenhetshusen. Gösta Persemo var en av dom.

– Här är det en fantastik utsikt med dammen och Billingeslutningen. Men hyrorna är lite väl dyra, det skulle kosta 6850 kronor för en tvåa. Det är lite saftigt när man är pensionär, förklarar Gösta Persemo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista