Skaraborg

Skaraborg klarade sig undan stormen

Ett oväder har drabbat delar av Västra Götaland hårt i helgen. Men enligt räddningstjänsten har Skarborg klarat sig lindrigt undan. Samtidigt varnar SMHI för ett nytt oväder lagom till lucia.

I Göteborg har man bland annat varit tvungna att spärra av gator på grund av kraftiga översvämningar.

– För våran del i Skaraborg har vi inte haft något speciellt problem med ovädret. Det har varit lite halkolyckor och möjligt vis något strömavbrott någonstans, men det är inget som rapporterats in hos oss, förklarar Räddningstjänstens Inre befäl Per- Erik Tyberg.

Det hela började med en orkan över Skottland som sedan drog vidare in över Sverige och skapade översvämningar i delar av västra götaland.

Nytt oväder
Även om Skaraborg klarade sig lindrigt undan så varnar SMHI för ett nytt oväder lagom till lucia. Man räknar med hårda vindbyar längs kusterna och friska vindar inåt land. Till detta räknar man med 10 - 15 centimeter nederbörd. Men Räddningstjänsten Östra Skaraborg förklarar att man inte gör några speciella förberedelser inför kommande oväder.

– Vi har en dimensionering av räddningstyrkan som vi har. Blir det katastrof av det så får vi kalla in mer arbetskraft då, för vi rustar inte upp inför kommande oväder, förklarar Per-Erik Tyberg.

Stanna inne
Men Per- Erik Tyberg menar att man att bör ha respekt för vädrets kraften om det skulle bli en liknande stuation i Skaraborg som i Göteborg.

– Man ska passa sig för att ge sig ut om det kommer vädervarningar som är klass två och uppåt. Då ska man inte ge sig ut om man verkligen inte behöver.