Handboll

Förlust för Skara HF mot OV Helsingborg

1:56 min

Det blev förlust för Skara HF i den viktiga hemmamatchen i damallsvenskan mot OV Helsingborg med 25-29. I paus var ställningen 15-15.

Skaratjejerna började matchen mycket bra och tog ledningen med 6- 3 och gick fram till 9-5 innan OV gjorde fem mål på raken. Sedan följdes lagen åt till pausvila och 15-15.

Skara började den andra halvleken riktigt bra igen med ledning 20 -17 innan det roliga var över för denna dag. Man var visserligen uppe i 24-25 men kunde aldrig gå ikapp fullt ut. Laget gjorde för många tekniska fel och förlusten med 25 -29 var ett faktum. Laget har då tagit sju poäng på höstomgången och ligger  i den nedre delen av tabellen. Nu blir det uppehåll i seriespelet en knapp månad.

-Jag är faktiskt ganska nöjd med höstomgången, menade tränaren Niclas Brinkhammar.

Truppen kommer att förändras till våromgången i och med att Elin Ottosson och Linda Larsson lämnar laget för att resa utomlands i tre månader. I stället kommer troligtvis Lina Säll från Borlänge att tillsluta.

Målskyttar i Skara HF: Arijana Perisic 6(2), Frida Mörk 5, Elin Ottosson 4. Kim Kavsjö 3, Frida Strand 3, Anna Hedin 2, Linda Larsson 1, Sara Linder 1.

Flest mål i OV gjorde: Emma Kopfinger 5, Sara Månsson 5, Tanja Trkulja 5