Misstänkta rånare gripna utanför Götene

Fyra män är gripna misstänkta för kidnappning och rån i Alingsås och Vårgårda igår kväll.
Männen greps i natt på E 20 vid Brännebrona utanför Götene, och ska under dagen förhöras av länskriminalens personal i Göteborg. 

Än så länge finns många frågetecken kring vad som hänt. Enligt Åke Pettersson på länskriminalen i Göteborg så har förhören bara påbörjats och polisen har ännu inte grepp om allt.

Det började på en rastplats utanför Alingsås där en man blev överfallen av fyra andra som kidnappade honom och tog hans bil. Sedan lämnade de både honom och hans bil igen bara ett par kilometer från platsen där han blev kidnappad.

Senare på kvällen rånade tre män Vårgårdarasta vid E 20. De kom in i butiken, riktade ett vapen mot personalen och fick med sig en okänd summa pengar. 

I natt greps männen på E 20 i närheten av Götene och polisen räknar med att det handlar om samma gärningsmän i båda fallen.
- Tiderna stämmer ganska bra överens, männens antal stämmer och fordonet har setts på ett ställe. Det finns dessutom ett par andra saker också pekar på att vi har rätt men de kan jag inte gå in på nu, säger Åke Pettersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".