Räddningstjänsten kritisk till höghus i Boulonger

Räddningstjänsten i Östra Skaraborg är kritiskt till det nya höghuset som Skövdebostäder evetuellt ska bygga i Boloungerskogen i Skövde.  Räddningstjänsten hävdar att höghuset kommer att ligga för nära järnvägen.

– Det skulle kunna få allvarliga konsekvenser om olyckan är framme, med tanke på att det trasporteras mycket farligt gods på sträckan, säger Roger Almgren, räddningsingenjör vid Räddningstjänsten i östra Skaraborg.

Totalt så passerar drygt 1000 ton farligt gods förbi järnvägsstationen i Skövde varje dag och enligt Skövde kommuns regler så måste nya bostadshus byggas minst 80 meter från järnvägen. Skövdebostäder vill ha sitt höghus sex meter närmare, ett avstånd som inte låter så stort men räddningstjänsten tycker att även kommunens säkerhetsmarginal på 80 meter är för dåligt tilltaget, för att garrantera säkerheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".