50 officersjobb hotade på framtidsflottiljen F7

Flygflottiljen i Såtenäs kan bli tvingade att halvera antalet värnpliktiga till följd av neddragningarna inom försvaret.
Av den anledningen är även ett 50-tal officersjobb hotade. 
- Jag känner oro inför framtiden eftersom det kompani som jag tillhör inte kommer att finnas efter försvarsbeslutet, säger major Klaes Karlsson som är en av dem som nu är på väg att bli utan jobb.

Major Klaes Karlsson är kompanichef på Såtenäs och en ett 50-tal personer som kommer att antingen förlora sina jobb eller omplaceras till andra regementen om förslaget till det nya försvarsbeslutet godkänns av riksdagen.

Samtidigt kommer antalet värnpliktiga minskas från 350 till 200 stycken. Ställföreträdande flottiljchefen, överste Ingemar Adolfsson, tvingas konstatera att det trots starka kort som JAS-utbildning och transportdivision, så klarar man sig inte undan besparingarna.
- F7 är ju en framtidsflottilj men hela Försvarsmakten står inför en övertalighet där även F7 får bära en del av detta.

Klaes Karlsson har jobbat på Såtenäs sedan han gick ut sin utbildning 1987. Han bor i Trollhättan och om han inte får vara kvar på F7 är han tveksam till en eventuell omplacering till ett annat regemente:
- Närmast ligger ju Skövde men det är en armégarnison och en helt annan sak. Jag får ju ta ställning tillom jag ska flytta men som det känns nu så vill jag inte göra det, säger major Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".