Undersökning läggs ned om amfetamin i fångvårdares kaffe

Åklagaren har lagt ner förundersökningen kring den misstänkta amfetaminförgiftningen på Tidaholmsanstalten i augusti, när fyra vårdare fick i sig amfetamin som någon tros ha lagt i deras kaffe. Därmed kommer ingen att åtalas för brottet.
Det går helt enkelt inte att bevisa vilken intern som har lagt amfetamninet i kaffebryggaren, enligt åklagare Marianne Aldén.

Polis och åklagare har försökt reda ut vad som egentligen hände en torsdagskväll i augusti, då fyra vårdare på Tidaholmsanstalten plötsligt drabbades av yrsel, illamående och hjärtklappning.
De fyra jobbade på samma avdelning den kvällen och snabbt uppstod misstanken att de kunde förgiftats med amfetamin genom det kaffe de druckit under kvällen. Tidaholmsanstalten gjorde en polisanmälan, eftersom det misstänktes att amfetaminet hade placerats i kaffebryggaren av en av internerna på avdelningen.

Åklagare Marianne Aldén säger till Radio Skaraborg att det är klargjort att de fyra vårdarna har fått i sig amfetamin och att de troligtvis har fått det genom kaffet de drack. En utredning har gjorts om vilka interner som kan ha lagt dit amfetaminet och där finns ett antal namn som är intressanta. Men längre än så kommer inte utredningen. Det går helt enkelt inte att bevisa vem som har gjort det, och ingen av de intagna har varit intresserad av att vittna. Därför läggs utredningen ned och ingen åtalas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".