Kommunalråd i Hjo kovänder

Folkpartistiska kommunalrådet Torbjörn Birgersson i Hjo har beslutat att kandidera till posten som kommunalråd i höstens kommunalval. Detta trots att han för några veckor sedan meddelade, att han inte ställer upp till omval på grund av främst familjeskäl.
Torbjörn Birgerson kan alltså tänka sig att fortsätta att styra Hjo kommun, om hjoborna ger honom sitt förtroende i kommunalvalet till hösten. - Jag har blivit övertalad och efter många och långa diskussioner med familjen, så har jag bestämt mig för att ställa upp igen, säger Torbjörn Birgersson till Hjo Tidning i dag. Någon annan kandidat har inte funnits, som vill styra folkpartiet om Birgersson hade följt sitt tidigare beslut att hoppa av från maktens korridorer i Hjo. För några veckor sedan meddelade Torbjörn Birgersson, att han inte skulle sitta kvar på kommunalrådposten. Han ville inte heller ta några tunga politiska uppdrag i kommunen, men ville vara kvar på folkpartiets vallista.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista