Dyrare kurser hotar i Tidaholm

Det kan bli dyrare att gå i studiecirkel i Tidaholm för att läsa språk och data. Orsaken är att kommunens bidrag till studieförbunden minskar. - Det här är inte bra i en kommun som Tidaholm med låg utbildningsnivå, säger Birgitta Andersson på Studieförbundet Vuxenskolan i Tidaholm.
Minskningen av bidragen till studieförbunden har i Tidaholm inneburit att Vuxenskolan fått ta av det sparade egna kapitalet för att få budgeten att gå ihop. I fjol gick studieverksamheten med ett litet underskott. Just nu pågår budgetarbetet för år 2002. - Det kan bli tal om att höja deltagaravgifterna, säger Birgitta Andersson, som är ansvarig för kursverksamheten på Vuxenskolan i Tidaholm. Det betyder i så fall att det blir dyrare att läsa språk, data och andra kursämnen. - Det ska inte bli så mycket dyrare, men lite kan vi ta ut, tycker kommunalrådet Per-Olof Graaf (s) i Tidaholm.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".