Göteborg

Tysk bor på Landvetters flygplats

En 27-årig man från Tyskland har bott på Landvetters flygplats i två månader, det rapporterar SR Sjuhärad. Allt han har med sig är ett pass och en resväska.

– Han säger att han inte vill åka hem till Tyskland utan ha ett arbete här och bosätta sig här, säger Ingegerd Nejding vid Gränspolisen på Landvetter.

24-åringen sitter i cafeterian och går runt i inrikeshallen. Och det låter inte så roligt att bo på det här viset på en flygplats i två månader.

– Nej det tycker inte vi heller så vi försöker hjälpa honom så gott vi kan för att han ska komma hem. Tyska ambassaden har också varit i kontakt med honom. Och de sociala myndigheterna har varit här och erbjudit honom en biljett hem. Men han vill inte återvända utan stanna här.

Frågan är vad det finns för regler för något sådant här. Kan till exempel hemlösa från Göteborg komma och bo på Landvetter?

– Den det går ju inte, men har man ingen egen vilja så är det svårt att få en person att flytta på sig.

– Och han stör ju ingen så han har fått stanna kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista