MUSIK/KULTUR

Filip på scen i Dirty Dancing

4:29 min

En av de hittills största musikalsatsningarna i Sverige - Dirty Dancing - har premiär på Chinateatern i Stockholm på tisdagskvällen. Filip Johansson från Töreboda har en av rollerna.

Törebodasonen Filip Johansson spelar Neil Kellerman i musikalen, där också bland andra Marie Richardsson, Linus Wahlgren och Per Graffman är med.

– Det känns spännande, det är pirrigt som bara den! Men det kommer att gå kalas, tror jag. Vi har haft tio publik-rep, så jag borde kunna det här nu.

Mambon svårast
En del av dansstegen har varit en utmaning att öva in, berättar han.

– Mambon är nog svårast...

Själv säger han att han dansar hellre än bra, men han hade bevisligen det som krävs för att få en roll i uppsättningen.

– De tyckte att jag hade något slags talang, både på skådespeleri, dans och sång. Så något kanske jag har - hoppas jag!

Att Dirty Dancing är något av det största som satts upp på en svensk musikalscen är något som Filip Johansson märker av tydligt, säger han.

– Absolut, det är helt galet stort. Det går inte att beskriva, det satsas så oerhört mycket pengar och det har lagts ut en rosa matta, det är stora skyltar. Det är helt galet, helt galet.

Glittrande galapremiär
Att Filip Johansson själv nu är en del av den stora produktionen ger honom en lite konstig känsla, berättar han.

– Vi hade galapremiär här igår med "det glittrande packet" - den kända eliten - och jag fattade inte riktigt. Att se sig själv i den helheten. Det var en konstig känsla.

De som sett filmen Dirty Dancing lär inte bli besvikna, menar Filip Johansson. Många välkända scener finns med i musikaluppsättningen, avslöjar han.

– Oj, oj ni kommer att känna igen er! Det är vattenmeloner och "nobody puts Baby in a corner" och det är dans och dödslyft och sång!