Väntetider till logopeder kan försvåra talutvecklingen. Foto: Yvonne Åsell/Scanpix.
SJUKVÅRD

Lång väntetid till logopeder upprör

0:46 min

Att väntetiden till logopeder i Skaraborg är för lång kom som en nyhet för Skaraborgs sjukhusstyrelse. Det förvånar Skaraborgs stamningsförbund.

Väntetiden till logopeder i Skaraborg kan vara lång. En som fått erfara det är treåriga Viking Dahlberg från Hentorp i Skövde. Han behöver extra stöd i sin språk och talutveckling. Vårdgarantin säger att han max ska behöva vänta i tre månader. Han får vänta i nio. 

Resursbrist är anledningen till de långa löerna, enligt personal på KSS. Men den bilden känns inte igen av Susanna Larsson, socialdemokrat och ordföranden i styrelsen för Skaraborgs Sjukhus.

Det förvånar Satmningsförbundet. Problemet har varit kännt i många år enligt Anita Blom från Götene. Ordförande i Skaraborgs Stamningsförbund.

- Man kan få vänta i upp till ett år. Vi har påtalat detta udner lång tid. Man får nästan kalla kårar när man hör att de inget känner till.

Ewa Ohlsson

0500-77 30 28
ewa.ohlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista