Flygplatsbolag i Lidköping hotas

Flygplatsbolaget i Lidköping hotas av konkurs. Nu måste kommunen gå in med ett bidrag på nästan två och en halv miljon kronor för att rädda bolaget.
Kommunalrådet Kjell Hedvall (s) i Lidköping är förvånad över att det kommunala bolaget Lidköping/Hovby Flygplats AB så snabbt och oväntat dragit på sig en stor förlust. För att inte urholka aktiekapitalet på ett otillåtet sätt måste kommunen nu gå in med 2,4 miljoner kronor. - Vi kommer att återställa aktiekapitalet för att rädda bolaget, säger Kjell Hedvall (s) till Nya Lidköpingstidningen (NLT). Dessutom behöver flygplatsbolaget ett driftsbidrag på en miljon extra i år för att kunna fortsätta driva flygplatsen. Fraktbolaget West Airs etablering på Hovby har inneburit många nya jobb i Lidköping. Nu ska kommunalrådet ta upp en diskussion med övriga partier hur mycket kommunen ska satsa på flygplatsen i Hovby utanför Lidköping.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista