Tidaholmare uppmanas bojkotta Nordea

Efter att Nordea har meddelat att de tänker lägga ner sitt kontor i Tidaholm manar en tidaholmare nu till bojkott av banken. Nordea hänvisar istället sin 2 000 kunder på orten till Falköping.

– Nordea sviker sina kunder, säger Rune Åström. Jag uppfattar det som ett hån att banken hävdar att tidaholmarna ska få bättre service när kontoret läggs ner. Bättre service blir det möjligen i Falköping.

Rune Åström har tidigare suttit i styrelsen och varit ordförande för Tidaholms Sparbank som ju är en av de två kvarvarande bankerna i kommunen. Hans uppmaning skulle kunna uppfattas som en partsinlaga, men Åström menar att han agerar som Tidaholmsbo och inget annat.
– Jag ser ju hur servicen försämras på en mängd områden, säger han.

Rune Åström vill nu att Nordeas 2 000 kunder byter till någon av de banker som finns kvar i kommunen. Annars befarar han att nedläggningarna kommer att fortsätta.
– För åtta-nio år sedan hade vi fyra bankkontor i Tidaholm, säger han. Nu är vi snart nere i två. Det är dags för oss tidaholmare att säga till om hur vi egentligen vill ha det!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".