Villa/Lidköping starka i premiären

3.000 personer hade igår kväll sökt sig till Isstadion i Lidköping och premiären i årets bandyallsvenska och de fick se ett Villa i högform. Efter en kvart ledde hemmalaget med 5-0.

Villa chockstartade, delvis hjälpta av en kraftig medvind, och gjorde 1-0 redan efter två minuter genom Ari Holopainen efter hörna och sedan rullade det på och efter 14 minuters spel stod det 5-0 till hemmalaget efter två mål av Daniel Andersson och ett mål vardera av Martin Arvidsson och Johan Andersson.
Därefter tog hemmaspelarna det lite lugnare och tillät Vänersborg att komma in i matchen och laget kunde också göra ett reduceringsmål före pausvilan.

I den andra halvleken försökte Vänersborg dra nytta av medvinden och skapade en del chanser, men Villa hade full kontroll på händelserna och kunde gjort ytterligare några mål, bland annat så sköt Ari Holopainen ett straffslag i ribban. Mot slutet lyckades Vänersborg få till ytterligare en reducering innan Johan Andersson i slutsekunderna gjorde sitt andra och Villas sjätte mål och fastställde slutresultatet till 6-2.
En övertygande hemmaseger med stabilt spel ända från debuterande målvakten Joakim Larsson till Andersönerna Daniel och Johan på topp.