Vi i femman 2012

Ransbergs skola klar för riksfinal

54 min

Ransbergs skola utanför Tibro är på väg att bli Sveriges smartaste femteklass efter att ha gått till riksfinal i Vi i femman. Laget besegrade Viktoriaskolan från Norrköping i rikssemifinalen.

Det blev en mycket jämn och spännande match igen för Ransbergs skola när laget mötte Viktoriaskolan från Norrköping i Rikssemifinalen av Vi i femman.

Tibroklassen inledde starkt i tävlingen och tog fyra poäng i snabbfrågorna direkt, medan Norrköping endast tog ett poäng.

Kom efter men tog igen
I de första kunskapsfrågorna halkade Ransberg efter, men kom igen i de sista A- och B-frågorna.

Inför Stegen stod det 18-17 till Ransberg och båda klasserna satsade på femte och högsta poängnivån. Lagen svarade båda rätt och därmed gick Tibroklassen till Riksfinal genom seger med 23-22.

Mer klirr i klasskassan
Tack vare den här vinsten har klassen minst fått 20 000 kronor till sin klassa, förutom de 3 000 kronor som klassen redan fått efter segern i Skaraborgsfinalen.

Nästa fredag i SVT:s Barnkanalen sänds finalen och vilket lag som Ransberg får möta avgörs på annandag påsk klockan 11.03 i P4 Skaraborg i Rikssemifinal 2. Då möter Östtegs skola från Umeå Sunnerstaskolan från Uppsala.