Josefine och Kalle är nöjda efter att just lämnat rätt svar. Foto: Torbjörn Borg / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Vi i femman 2012

Ransbergs skola klar för riksfinal

Lyssna på rikssemifinalen mellan Ransbergs skola och Victoriaskolan
54 min

Ransbergs skola utanför Tibro är på väg att bli Sveriges smartaste femteklass efter att ha gått till riksfinal i Vi i femman. Laget besegrade Viktoriaskolan från Norrköping i rikssemifinalen.

Det blev en mycket jämn och spännande match igen för Ransbergs skola när laget mötte Viktoriaskolan från Norrköping i Rikssemifinalen av Vi i femman.

Tibroklassen inledde starkt i tävlingen och tog fyra poäng i snabbfrågorna direkt, medan Norrköping endast tog ett poäng.

Kom efter men tog igen
I de första kunskapsfrågorna halkade Ransberg efter, men kom igen i de sista A- och B-frågorna.

Inför Stegen stod det 18-17 till Ransberg och båda klasserna satsade på femte och högsta poängnivån. Lagen svarade båda rätt och därmed gick Tibroklassen till Riksfinal genom seger med 23-22.

Mer klirr i klasskassan
Tack vare den här vinsten har klassen minst fått 20 000 kronor till sin klassa, förutom de 3 000 kronor som klassen redan fått efter segern i Skaraborgsfinalen.

Nästa fredag i SVT:s Barnkanalen sänds finalen och vilket lag som Ransberg får möta avgörs på annandag påsk klockan 11.03 i P4 Skaraborg i Rikssemifinal 2. Då möter Östtegs skola från Umeå Sunnerstaskolan från Uppsala.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".