BANDY

Esplund blir kvar i ryska Zorkij

7:46 min

Landslagsspelaren Johan Esplund kommer att spela i ryska Zorkij även nästa bandysäsong. Därmed återvänder han inte till Villa Lidköping till hösten och enligt Esplund själv har det aldrig varit aktuellt.

– Det har inte varit aktuellt med något Villaspel överhuvudtaget inför nästa säsong. Jag har redan skrivit på ett kontrakt borta i Ryssland. Det beslutet tog jag ganska tidigt under säsongen och nu ser det väl ut som att jag blir utköpt från kontraktet med Villa Lidköping, säger Johan Esplund som nyligen är hemkommen från en semester som han åkte på efter säsongen med Zorkij tog slut.

Har förståelse
Johan Esplund stannar i Zorkij trots att Villa Lidköping menar att det ryska laget inte uppfyllt sin del i lånekontraktet genom att inte höra av sig på uttalad tid när det gällde att förlänga Esplunds spel i klubben. Nu kommer Zorkij få lösa honom från kontraktet med Villa. Något som ger Lidköpingslaget klirr i kassan men samtidigt finns då heller inga garantier för att Esplund ska återvända till Villa när proffslivet i Ryssland är över. Jonas Johansson är klubbchef i Villa Lidköping.

– Det finns aldrig några garantier för någonting i den här branschen. Det kom inte som en chock för oss. Men det är klart tråkigt att Johan väljer spel i Ryssland men jag har förståelse för det också, säger Jonas Johansson.

Vill ha med kompisen
Risken finns att Villa även tappar sin stjärnspelare Daniel Andersson till Ryssland. Andersson har fått ett kontraktsförslag från Zorkij och Esplund ser gärna att han återförenas med sin gamle klubbkamrat.

– Visst skulle det vara fantastiskt kul att får över honom som kompis och han har gjort en fantastiskt säsong i Lidköping och han är kung i Lidköping just nu. Så jag tror det är ett väldigt svårt beslut för honom att ta så det får han bestämma själv. Men jag skulle bli fantastiskt glad om han väljer att flytta till Ryssland, avslutar Johan Esplund.