Krisen i skövde ik

"För jävligt att kommunen sviker ungdomarna"

1:40 min

Konkursen kommer allt närmare för Skövde IK. Klubbens eldsjälar kämpar vidare – för ungdomarnas skull.

Fredrik Sahlberg har varit engagerad i Skövde IK nästan hela sitt liv. En gång i tiden spelade han själv men är det hans nioårige son som håller i klubban. Gårdagens beslut om att kommunen inte går med på någon rekonstruktion är betungande:

– Jag tycker att det är för jävligt att kommunen inte ställer upp för våra ungdomar. Hade det varit handboll så hade de gjort det, säger Fredrik Sahlberg.

Mariestad Bois klarade det
Kommunens beslut innebär att Skövde IK måste bygga upp klubben från början. Herrlaget måste börja om i seriesystemet och hela föreningen, inklusive ungdomsverksamheten, måste organiseras om. Flera representanter från klubbens ungdomskommitté som P4 Skaraborg pratat med är besvikna och tror att det blir upp till eldsjälarna att hålla liv i klubben. De är dock överens om att ungdomarna ska fortsätta att spela ishockey i höst. Och hockeypappan Fredrik Sahlberg instämmer. 

– Förhoppningsvis ska det väl inte betyda någonting för ungdomarna, utan vi ska väl köra på som vanligt när allt det här har lagt sig. Skövde IK betyder väldigt mycket, för kommunen men framförallt för våra ungdomar. Och vi behöver ha ett etablerat ishockeylag i kommunen, säger Fredrik Sahlberg och fortsätter: 

– När Mariestad Bois var utsatta för samma sak för ett antal år sedan så flöt det ju på bland deras ungdomar. Vi får vi hoppas att det fungerar här också, säger Fredrik Sahlberg.