Här är aktörerna som tillsammans med kommunerna i Skaraborg, enligt förslaget, ska gå samman och finansiera en utbyggnad av E20. Montage: Erik Grönlund / P4 Skaraborg Sveriges Radio
VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN

Oppositionen vägrar gå med på E20-förslag

13 min

Västra Götalandsregionens ledning, (S,V och MP) vill arbeta för en utbyggnad av E20 till två plus ett, med förberedelse för en fjärde fil. Men oppositionen vill se ett tydligt krav för fyra filer direkt.

Att meningarna går i sär när det gäller E20 framstod tydligt i debatt i P4 Direkt. Birgitta Losman, regionråd för Miljöpartiet manade till lugn.

- Låt oss sätta oss ner och se över vad som är realistiskt och inte syssla med pajkastning.

Hon är av uppfattnignen att ett krav på fyrfältsväg redan har försökts och att det är dags att tänka annorulunda. Trots tidigare försök finns i nuläget inga planer från regeringen att bygga en meter motorväg i Skaraborg. Därför tycker hon att det är mer realistiskt att begära en två plus ett- lösning, än att ropa efter fyra filer. Jonny Magnusson, regionråd för Moderaterna, tycker däremot att det är fel utgångspunkt.

- Vi ska ju berätta vad vi vill ha. Skaraborgarna vill inte ha två plus ett. De vill ha fyra filer.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista