Handboll

Skövde HF har ryggen mot väggen

2:00 min

Nu är det vinna eller försvinna som gäller för Skövde HF efter förlust i den tredje kvartsfinalen mot Lugi. Återigen var det mycket jämnt men hemmalaget vann med 22-19 efter ett tre måls ryck i slutet av kampen och har därmed 2-1 i matcher.

Det var lika ovisst och raffalande som i de två första kvartsfinalerna lagen emellan men med en skillnad. Match 3 avgjordes under ordinarie speltid.

Lag följdes åt målmässigt hela matchen. Det var 9-9 i paus och ingen av kombatanterna hade ledningen med mer än två mål vid något tillfälle tills slutskedet.

Skövde HF hade en 19-18 ledningen efter att Mikaela Johansson satte sitt fjärde mål för kvällen med fyra minuter kvar.

Men där tog det stopp för bortalaget. Lugi kvitterade först genom Maria Adler som sen även spädde på till 20-19. Då hade klockan tickat ner till tre minuter kvar.

Då havererade Skövdes anfallsspel. Anna Maria Johansson sköt i blocket och Maja Eriksson bommade mål.

Därpå utövkade förra Skövdespelaren Petra Skogsberg till 21-19 med blott en och en halv minut kvar.

Skövde slarvade sen ytterligare bort två anfall och någon reducering kom aldrig.

Istället spikade Lugi slutresultatet 22-19 med tjugo sekunder kvar av kampen.

I Lugi gjorde Sabina Jacobsen gjorde comeback efter att ha varit skadad. Hon var helt avgörande med sina åtta mål, varav fyra kom i rak följd för Lundlaget i starten av andra halvlek.

Trots ett starkt Skövde HF försvar och en allert målvakt i Therese Wislander så lyckades gästerna aldrig få stopp på landslagsstjärnan Jacobsen.

Nu måste Skövde HF vinna hemma på lördag i match 4 om säsongen inte ska ta slut. Med tanke på de tre första kvartsfinalerna var hyperjämna så är det inte en omöjlighet.

Matchfakta:
Lugi-Skövde 22-19 (9-9)

Lugi: Sabina Jacobsen 8, Maria Adler 6, Petra Skogsberg 4, Clara Monti Danielsson, Hanna Ringdahl, Anna Lagerquist, Nathalie Hagman.

Skövde: Mikaela Johansson 4, Michaela Ek 3, Anna-Maria Johansson 3, Natalie Lindberg 2, Malin Larsson 2, Maja Eriksson, Malin Hanold, Ewelina Danielsson, Anna Larsson, Caroline Friberg.

Publik: 825.

Det står 2-1 i matcher till Lugi.