ISHOCKEY

Karl Helmersson lägger av

Mariestad Bois veteran Karl Helmersson väljer att lägga skridskorna på hyllan, skriver klubben på sin hemsida. Den 32-årige forwarden har totalt gjort sju säsonger i sin moderklubb, men har även spelat för en rad andra klubbar i division 1 och allsvenskan.

Bland Helmerssons höjdpunkter i hockeykarriären var när han spelade två säsonger i HV 71 i slutet av 90-talet. Under den perioden spelade han även junior-VM, där han ingick i samma kedja som bröderna Sedin.

Däremot ser Filip Engqvist ut att lämna Mariestad Bois efter att förhandlingarna brakat samman. Engqvist säger på klubbens hemsida att han inte stänger några dörrar, men att han just nu inte är överens med Bois om en fortsättning.

Däremot har Mariestad Bois gjort klart med junioren Alexander Collberg som förra säsongen var utlånad till Töreboda, som tog klivet upp i division 2.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".