Skövde IK:s ordförande Stig Kronberg (t.v.) och före detta klubbchefen Mikael Hjerpe. Foto Jens Prytz, P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Ishockey

Skövde IK kan räddas från konkurs

1:31 min

Finansmannen Mikael Fahlander från Örebro kommer att skänka pengar till hockeyklubben Skövde IK som innebär att klubben undviker konkurs och därmed kan leva vidare.

Skövde IK:s ordförande Stig Kronberg är i nuläget fåordig om hur uppgörelsen med finansmannen Mikael Fahlander ser ut.

Han säger att klubben under lång tid haft kontakt med den förre sportchefen i Örebro hockey, och att han nu kommer gå in med de pengar som krävs för att rädda SIK undan en konkurs.

– Vi ska ha ett styrelsemöte i kväll så i morgon hoppas jag kunna berätta om fler detaljer, säger Stig Kronberg

Varken Fahlander eller Kronberg vill idag nämna om hur mycket pengar det rör sig om men om rekonstruktionen ska gå igenom, enligt de förutsättningar som nu gäller, rör det sig om runt en halv miljon kronor.

Den förre sportchefen i Örebro hockey har tidigare pumpat in pengar i den föreningen och har även sponsrat Karlskrona och Asplöven.

Dessutom har han vid tidigare tillfällen lånat ut hundratusentals kronor till Skövde IK och haft nära kontakt med SIK:s sportchef Hasse Ljunggren när det gäller att värva spelare.

Det är en gåva
Fahlander uppger till P4 Skaraborg att det rör sig om en gåva och inte ett lån.

Anledningen till givmildheten är att ordföranden Stig Kronberg hjälpt Fahlander med att ordna fram mark och kontakter i byggbranschen i Skövde där företagaren vill etablera sig. Nu ser Stig Kronberg ljust på Skövde IK:s framtid.

– Det är klart att det känns skönt, givet.

Jens Prytz

Jens Prytz

0500-77 30 17
jens.prytz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista