1 av 2
Bilprovningen. Foto: Scanpix
2 av 2
Reporter Erik Holmlund intervjuar Torbjörn Unosson, platschef för Bilprovningen i Skara, angående strejken. Foto: Sveriges Radio
Skara/tidaholm

Bilprovningen går ut i strejk

1:45 min

Bilprovningen i Skara och Tidaholm meddelade idag att man går ut i strejk. Strejken berör var tredje av Svensk Bilprovnings stationer i Sverige.  

Klockan fyra på onsdagseftermiddagen gick flera bilprovningar i olika delar av Sverige ut i strejk efter att Unionen och Almega inte lyckats komma överens om något nytt kollektivavtal.

- Vi står egentligen inte så långt ifrån varandra, så det förvånar mig. Vi har godkännt medlarnas bud och väntar på att arbetsgivarsidan, Almega, ska göra detsamma.

Men det har de alltså inte gjort, vilket ledde till att konflikten kvarstår och strejken bröt ut som planerat, onsdag klockan 16. I Skaraborg omfattas bilprovningen i Skara och Tidaholm av strejken, och de har nu stängt.
Detta drabbar naturligtvis en hel del kunder. En av dem Anna Binnberg. Hon hade åkt från Skövde för att besiktiga bilen i Skara. Väl framme möttes hon av stängda dörrar och strejkvakter.

- Jag visste ingenting. De kunde ju ha informerat bättre.

Däremot kommer stationerna i Vara, Skövde, Mariestad, Falköping och Lidköping fungera som vanligt. Torbjörn Unosson, platschef på bilbesiktningen i Skara berättar att man nu får försöka ta hand om kunderna på bästa sätt.

- Vi försöker hitta lediga tider på de bilbesiktningar som är öppna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista