Simon Ovemyr (t.v) och Alfred (t.h) låg bakom annonsen som Helena Björnberg (mitten) nappade på. Foto: Erik Grönlund / P4 Skaraborg Sveriges Radio
P4 Morgon

Här är hjärnorna bakom oväntade sexannonsen

6:23 min

Vill du ligga mycket? Det var rubriken i annonsen som Alfred Bild och Simon Ovemyr från Hjo ville ha svar på när de raggade medlemmar till sitt nya band. Effekten blev lika lyckad som oväntad.

– Vi har fått väldigt mycket busringningar och det ringer väl fortfarande några varje dag, säger Simon Ovemyr.

Ungdomarna bakom annonsen har även blivit uppmärksammade i riksmedia, bland annat TV4:s Nyhetsmorgon. Men annonsen har också gett det resultat man önskade från början.

– Nu har vi ju fullt band och är igång. Det var bara en vecka sedan vi satte upp den och nu är vi på banan.

På besök i P4 Morgons studio under torsdagsmorgonen var även en av de nya bandmedlemmarna, Helena Björnberg, som erkänner vad det var hon fastnade för i annonsen.

– Det var väl rubriken, säger hon.

Tänkte du att du skulle få spela eller något annat?

– Jag känner dem här (Simon och Alfred reds.anm) sedan innan, och sen såg jag att det var i Hjo, säger Helena.

Nu är bandet fulltaligt och förutom Helena har man fått in en tjej på trummor, som för annonsörerna var helt okänd från början. Bandet heter Sure exposion och nu i början har det handlat mest om punk.

Uppmärksamheten runt om på internet har varit monumental. Men när seriösa svar började droppa in var det inte svårt att välja vilka som skulle få vara med i Hjos just nu kändaste band.

– Det var väldigt lätt eftersom det var en som sa 'jag bor i Norrland, men jag kan ju spela trummor'. Då var det inte så aktuellt, säger Simon Ovemyr.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista