TÖREBODA

Festivaltempen stiger i Töreboda

1:48 min

Törebodafestivalen har nu arrangerats fem gånger och kan sägas ha etablerat sig som en riktig sommarfestival i Skaraborg. Många Törebodabor gläds åt vad som komma skall.

Artister som Veronica Maggio, Magnus Uggla, Kim Larsen och Status Quo är klara för festivalen i början av juli.

Biljetterna säljer bra
Och biljetterna säljer redan bra. Hittills har man sålt 7 500 biljetter till festivalen, fler än någonsin så tidigt på året.

En viktig del i framgångsreceptet är att festivalen profilerat sig som en familjefestival, säger festivalgeneral Per Ottosson.

– Ja, vi har alltid haft bredd på festivalen och försökt att hitta artister som passar alla åldrar. Tanken är att alla ska ha något att lyssna på och se fram emot. Man kan med ta sig hela familjen.

Företag och kommunbor bistår
En annan viktig anledning till att festivalen inte bara överlevt utan även gått allt bättre sedan premiäråret 2000 är att företag i kommunen är med och sponsrar arrangemanget. 

Ett stort antal Törebodabor är också med och jobbar oavlönat på olika sätt, berättar Per Ottosson.

– Ja, det är ett stort ideellt arbete som ligger bakom det här. Skulle man behöva anställa folk för att jobba med det här skulle det inte gå. Det är tack vare att alla i kommunen ställer upp och hjälper till på sitt sätt som festivalen kan genomföras.

Nöjda med egna festivalen
Och de Törebodaborna som P4 Skaraborg träffar ute på stan verkar vara både glada och stolta över festivalen.

– Jag tycker det är jättebra. Det är ett lyft för hela köpingen, tycker jag. Det lyfter upp alltihop. Det är bra att det händer något, säger Stig Karlsson.

Även Kristina Wetterström gillar att Töreboda har en egen festival.

– Det är bra, för det drar folk. Och så är det bra för alla affärer. Jag ska själv gå i sommar. Jag tänker se Takida.