Anders Järryd. Foto: Bertil Ericson/Scanpix
IDROTT/UNDERHÅLLNING

Anders Järryd i Mästarnas mästare

1:29 min

Det är dags för tennisstjärnan Anders Järryd från Lidköping att ta steget ut på banan i SVT:s Mästarnas mästare. Han tävlar mot ett gäng stora tidigare idrottsstjärnor.

I programmet Mästarnas mästare möter tolv före detta idrottsstjärnor varandra i olika grenar för att göra upp om titeln Mästarnas mästare.

2012 års mästare kan i år bli en skaraborgare. På söndagskvällen sänds det andra delen av programmet, där grupp två gör upp om en finalplats.

Gillade upplevelsen
Bland de tävlande stjärnorna finns Anders Järryd. Hur det går för honom i tävlingarna kan han såklart inte avslöja, men han berättar för P4 Skaraborg att han tyckte om upplevelsen.

-- Det var jättekul att vara med. Det är alltid kul att träffa andra före detta idrottsmän. Man har ju mycket gemensamt och mycket att prata om, så det var kul!

Anders Järryd tävlar mot stjärnorna Pernilla Wiberg, Jörgen Jönsson, Susanne Ljungskog, Stefan Schwarz och Victoria Sandell-Svensson.

Sitta i 90 grader
Programmets första grupp fick utstå flera tuffa tävlingsgrenar. Samma sak väntar nu grupp två i kommande tv-program. Mest påfrestande tävlingsgrenen var "sitt-tävlingen", som får benen att skaka ordentligt, enligt Anders Järryd.

– Jobbigast kanske var när man sitter i 90 grader, det var en jobbig gren. Sedan är det ju inte bara fysikgrenar, utan det är ju lite klurigare grejer och så där och då är det ju inte bara kraft och styrka.

Kände du någon av de andra deltagarna sen tidigare?

– Jag hade inte träffat någon förut, så det var väldigt kul att träffa dem allihop. Vi hade en jäkla fin gemenskap. Hade jag fått frågan igen hade jag gjort det igen, måste jag säga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista