Falköping

Hundratals protesterar mot neddragningar

1:27 min

Idag lämnade upprörda föräldrar i Floby in en protestlista med 450 underskrifter, mot Falköpings kommuns planer på neddragningar inom skolorna i Gudhem och Floby.

På Gudhemsskolan och Floby skola ska totalt 15 tjänster bort, och för att visa sitt missnöje med det så överlämnadeett tjugotal Flobyföräldrar in en protestlista idag med drygt 450 namn till de ansvariga politikerna.

Föräldern Marie Barrljung är visserligen nöjd med att man fått framföra sina åsikter, men säger också det inte direkt var några positiva besked man fick med sig från mötet.

– Nu har vi framfört våra åsikter till politikerna och de har hört vad vi har sagt. Men tyvärr så hade de inga miljoner i bakfickan som vi kunde få för att täcka det underskott som fanns sedan 2011.

Förstod de er oro?
– Ja, de verkade förstå vår oro men de säger att det inte finns några pengar. Vår förhoppning är att de tar med våra åsikter när de börjar med budgetarbetet inför nästa år, så att man skapar utrymme för ordentligt med personal.

Det var det beskedet de hade till er idag?
– Ja, beskedet var att de tar med sig våra åsikter och... tyvärr satt de inte och tryckte på en hög med pengar.

Hur känns det nu?
– Jag känner mig lite matt, men samtidigt så känns det som att vi har framfört våra åsikter och det är det enda vi kan göra. Vi tycker inte att det här är okej, och nu har vi fått tillfälle att höja våra stämmor och säga det.