1 av 2
Bortknuffad. Oscar Wendt finns inte med i EM-truppen. Foto: Björn Larsson Rosvall / Scanpix.
2 av 2
Foto: Anders Wiklund / SCANPIX.
em 2012

EM utan Wendt och Guidetti

Förbundskapten Erik Hamrén om den svenska EM-truppen (20 minuter lång intervju)
21 min

Det blev ingen Oscar Wendt och ingen John Guidetti i EM-truppen. Det står klart efter att förbundskapten Erik Hamrén presenterat sitt lag. Olof Mellberg är dock uttagen, som vanligt.

Ingen John Guidetti, men väl Markus Rosenberg som så sent som 2011 tackade nej till landslagsspel.

– Jag har haft ett snack med honom i veckan och jag tycker att Markus (Rosenberg) är duktig. Det känns bra att han är tillgänglig, inte minst när John (Guidetti) inte är tillgänglig, säger Erik Hamrén till Radiosporten.

Däremot kom fotskadade Johan Elmander med i truppen, trots att de första rapporterna kring hans skada sade att han troligen kommer att missa EM.

– Landslagsläkaren Leif Swärd bedömer det som att det finns goda möjligheter att Elmander kan spela i EM, och då bedömer jag att Elmander är så pass viktig för oss att vi tar med honom, sa förbundskapten Erik Hamrén på presskonferensen och tillägger i en senare intervju med Radiosporten:

– Den spricka han har i ett ben i foten var rätt ben, om jag uttrycker mig så. Vår läkare var positiv och menar på att det finns stort hopp om att han kan vara med och spela i EM.

Samme läkare, Leif Swärd, undersökte även John Guidetti på söndagen, men där var . Swärd gjorde där bedömningen att den talangfulle anfallaren inte kommer att kunna spela i EM.

I övrigt var det den väntade 23-mannatruppen som Hamrén presenterade. Möjligen höjdes något litet ögonbryn över att vänsterbacken Oscar Wendt inte fick plats i denna trupp heller.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sverigesradio.se

Sveriges EM-trupp

Målvakter:
1 Andreas Isaksson
12 Johan Wiland
23 Pär Hansson

Försvarare:
2 Mikael Lustig
3 Olof Mellberg
4 Andreas Granqvist
5 Martin Olsson
13 Jonas Olsson
15 Mikael Antonsson
17 Behrang Safari

Mittfältare:
6 Rasmus Elm
7 Sebastian Larsson
8 Anders Svensson
9 Kim Källström
16 Pontus Wernbloom
18 Samuel Holmén
19 Emir Bajrami
21 Christian Wilhelmsson

Anfallare:
10 Zlatan Ibrahimovic
11 Johan Elmander
14 Tobias Hysén
20 Ola Toivonen
22 Markus Rosenberg

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".