Lidköping

Ny chef för Värmeverket

Det är nu klart vem som blir ny VD för Lidköpings Värmeverk AB. I juni tillträder Peter Johansson från Trollhättan tjänsten som VD för bolaget.

Förra vd:n för Värmeverket, Jan-Erik Isaksson, fick sparken efter att det framkommit att den nya värmepannan som byggs på värmeverket saknat både bygglov och miljötillstånd.

Peter är 43 år, civilingenjör och kommer närmast från företaget Semcon där han arbetat som projektledare och säljare.

Peter har tidigare lång erfarenhet från SAAB Automobile Powertrain där han arbetat som chef och projektledare. Han kommer att tillträda sin tjänst i juni månad.

– Jag är nöjd med att vi så snabbt kunnat rekrytera en ny kompetent VD till Lidköpings Värmeverk, säger styrelseordförande Kjell Hedvall. Lidköpings kommun hälsar i ett pressmeddelande honom hjärtligt välkommen.

-- Det är med ett stort nöje och entusiasm som jag ser fram emot att bli vd för Lidköpings Värmeverk. Att få lära känna denna för mig nya verksamhet och alla medarbetare kommer att bli inspirerande. Det kommer att bli spännande och intressant att tillsammans vidareutveckla företaget, säger Peter Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista