Patrik Johansson satsar nu på medalj i i skid-VM i Falun 2015.Foto: Linnéa Frimodig / P4 Skaraborg
Skidor

Han är näste Marcus Hellner

1:31 min

23-årige skidåkaren Patrik Johansson från Skövde satsar nu på att bli nästa Marcus Hellner. Efter att under vintern haft stora problem med luftrören så har han frisknat till och målet är att ta medalj under skid-VM 2015 i Falun.

Vinern har varit tuff för Patrik Johansson som inte kunnat tävla och träna som han vill.  Han fick stora problem med luftrören efter en intensiv träningsperiod. Men i mars i år kom han tillbaka.

– Jag är jätteglad att jag är friskförklarad och kan träna för fullt igen. Men det har varit en tuff prövning för både kroppen och knoppen. Men jag har hela tiden vetat att jag vill åka skidor.

Första tävlingen vann han, men sen blev det tuffare. Patriks första femmil blev tuff men rätt mängd träning kommer att göra susen.

– Nästa säsong ska jag komma tillbaka ordentligt. Jag ska ta mig in i a-laget och börja åka världscuper varje helg. Det har varit en tuff period men jag hoppas att det ska gå bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista