1 av 2
Robin Söderling tänker ta sig tillbaka till världstoppen. Foto: Björn Larsson Rosvall / Scanpix
2 av 2
Bild: twitter.com/@RSoderling
Tennis/Babylycka

Söderling satsar på comeback

Jag kommer att spela tennis igen, det är givet
5:50 min

Robin Söderling kommer att fortsätta spela tennis och försöka ta sig tillbaks till världstoppen igen. Dessutom ska han och hans sambo bli föräldrar i slutet av september. 

Det var glädjande budskap som Robin Söderling gav på den presskonferens han höll på måndagseftermiddagen.

Det befarades ju allmänt att Söderling skulle lägga av eftersom det varit så tyst från honom sedan han drabbades av körtelfebern, men nu säger han alltså att ska satsa på en comeback.

Söderling, som idag även avslöjade att han ska bli pappa i september, säger att han verkligen vill komma tillbaka.

– Jag har ju inte fyllt 28 år ännu och tycker själv att jag har flera år kvar. Förhoppningsvis kommer jag tillbaka snart, säger Söderling.

Samtidigt vet han inte när han kan vara tillbaka på tennisplanen och att han inte är 100 procent säker på att han verkligen klarar av att ta sig. Alla läkare han har pratat med säger dock att han kommer att bli bättre, men att det kommer att ta lång tid.

Även om det inte är klart när Söderling kan återvända till tennisbanan så är det definitivt säkert att han missar Wimbledon och även OS i månadsskiftet juli/augusti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".