Örnarna vann sin hemmapremiär mot Smederna med 43-41 Foto: Henrik Jansson/P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Speedway

Örnarna vann hemmapremiären

3:20 min

Örnarna tog revansch för nederlaget mot Gnistorna i premiären när Mariestadslaget slog Smederna på hemmaplan med 43-41. Det var en jämn och underhållande match som inte avgjordes förän i det sista heatet.

Efter att hemmapremiären ställdes in pga för dålig bana, blev det ikväll premiär mot Ikaros Smederna från Eskilstuna.

Det blev en jämn match från mål till start, 21-21 efter sju heat och inför det sista heatet stod det 40-38. Peter Karlsson vann det sista heatet men Alexandr Lokatajew och Robert Miskowiak bevakde andra och tredjeplatsen och därmed tog båda lagen tre poäng, vilket betydde seger 43-41 för Örnarna.

En väldigt underhållande speedwaymatch med bra och schysst speedway, något som förmodligen gladde den 689 personer stora publiken.

Men precis som i premiären för Örnarna levererade inte lagets heatledare, utan det var andra som behövde kliva fram. Framförallt gjorde 18 årige Victor Palovaara en väldigt bra match och var en av tre Örnförare som slutade på nio poäng.

- En oerhört viktig seger säger Anders Agö efter matchen.

Smederna har två före detta Örnförare i Peter Karlsson och Magnus "Zorro" Zetterström, och duon stod för över hälften av Smedernas poängskörd. Peter Karlsson poängbäst med 14 poäng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista