Foto: Anna Nyberg/P4 Skaraborg, Sveriges Radio
Skaraborgs tingsrätt

Ilska under budbilsrättegången

"Lägg dig inte i.....helvete"
1:47 min

Idag avslutades rättegången i det uppmärksammade budbilsrånet i Skövde i höstas. Och även den andra rättegångsdagen blev dramatisk.

Den förra rättegångsdagen fick avbrytas efter att den misstänkte rånaren, en 41-åring skurit sig själv i armarna och ansiktet med ett gem, och under veckan har han haft dygnet runt bevakning i häktet.

Men också idag uppträdde han emellanåt aggressivt. Enligt hans advokat så har den senaste tiden varit psykiskt påfrestande för honom

Insider
Det är en 39-årig chaufför från Habo pekas ut som hjärnan bakom insiderrånet där man han ska ha låtit sig själv rånas på mobiltelefoner för 1,5 miljoner.

Han fick sin version i dag. Att han haft tät telefonkontakt med de övriga inblandade innan rånet förklarar han med att de är gamla bekanta. Åklagaren ifrågasatte dock varför han inte berättat för någon att han kände igen rånaren.

Medhjälpare
Idag hölls annars förhör med den 45-åriga kvinna som anklagas för medhjälp i rånet. Själv menar hon att hon blivit förd bakom ljuset, och att hon bara gått med på att låna ut sin bil och även följa med för att, som hon förstått det, hämta några grejor hos en kompis. Men åklagaren Lars Johansson pressade henne på hur hon kunde ha undgått att det försiggick ett rån mitt framför ögonen på henne.

Oskyldig
39-åringens advokat Thomas Berner försökte också flera gånger påvisa att hans klient var oskyldig, framförallt genom att ifrågasätta de andra inblandades utsagor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".