Klassfotbollen är lika mycket en social tillställning. Foto: Stina Broberg/P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Skara/fotboll

Klassfotboll i full gång

0:49 min

Igår var det klassfotboll i hela Skaraborg och i Skaras turnering medverkade 72 klasslag med 870 barn som var med och spelade om vinnarpokalen.

Det är femte året i rad som Skara FC anordnar klassfotoll i Skara Kommun och det är barn ifrån förskolan och upp till sjätte klass som medverkar. Dennis Olsson i klass 4B ifrån Källeskolan tycker det är roligt med klassfotboll.

– Det är kul att vinna. Man ska ju ha kul här och umgås med sina kompisar och så. Vi hoppas vinna alla tre matcher, men vi får se hur det går.

Urban Jacobsson är kuppgeneral och organiserar klassfotbollen i Skara. Han tycker det är roligt att så många barn och familjer är med och medverkar och att det är ett roligt evenemang.

– Det är jättetrevligt och kul att många kommer. Vi gör ju det för att bredda fotbollen och få fler att spela fotboll. Det är ju ett socialt evenemang.

Eleverna i första klass på Varnhemskolan är uppspelta och har lite taktiksnack inför den första matchen.

Tränaren frågar vad barnen tycker är viktigast.

– Att ha roligt!!!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista