Thomas G:son. Foto: Scanpix
ESC 2012

G:son föreslås få förtjänsttecken

Efter segern i Eurovision Song Contest i Baku kan kompositören till vinnarlåten Euphoria, Thomas G:son från Skövde, få ytterligare en utmärkelse. Fast på hemmaplan...

Skövdepolitikern Anders G Johansson (M) anser att Thomas G:son förtjänar en hyllning och vill därför instifta ett förtjänsttecken, skriver han i ett pressmeddelande.

Thomas G:son gästar P4 Skaraborg på Musikdagen på torget i Lidköping på onsdag 30 maj.

Han anländer till Musikdagen för att berätta om tävlingen, segern och vad som väntar härnäst i det musikaliska samarbetet med Loreen Talhaoui.

Sångerskan Johanna Beijbom, som var med och körade på scenen, berättar att det svenska gänget var sist kvar på hotellet i Baku och fortfarande på måndagen var segerrusiga.

En dag med musikfokus

Det är onsdagen 30 maj som P4 Skaraborg för en dag flyttar in på Nya Stadens torg i Lidköping. Nästan all radioproduktion kommer den dagen att ske inför publik, mitt i torghandeln. Från klockan 6.00 och fram till 17.45, med avbrott för rikssända P4 Extra. På plats kommer besökarna kunna följa hur programmet görs, och möta de populära programledarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista