Stickade bilen får inte sticka iväg för egen maskin. Foto: Destination Läckö-Kinnekulle / Simon Larsson
Lidköping

Färgglada bilen har körförbud

Den färgglada bilen, iförd någon slags kofta för bilar, på Nya stadens torg i Lidköping har körförbud enligt trafikverket. Inga problem menar Elisabeth Ekelund som är en av hjärnorna bakom biltkoftan.

Hjärnorna bakom projektet är urban knittig-gruppen i Lidköping tillsammans med Destination Läckö-Kinekulle. Och syftet är sticka färgglada koftor, tröjor och annat som kan pryda platser i stan som behöver piffas upp.

Den här gången handlar det om en gammal grå Toyota som blivit helt och hållet klädd i något som bäst kan beskrivas som en bil-kofta. När P4 Skaraborg ringer till Trafikverket får vi beskedet att den absolut inte får köras.

– Fordonet är inte besiktigat. Fordonet har körförbud, säger Trafikverkets röststyrda ägarfrågor-tjänst till P4 Skaraborg.

Bilen är skriven på Elisabeth Ekelund som är en av personerna bakom gruppen som håller på med så kallad urban knitting i Lidköping. Hon menar att bilen inte körts av någon och heller inte kommer att köras av någon.

– Den transporteras på en kärra. Den går att köra, men det är ju inte besiktigad eller någonting. Vi köpte den för att göra någonting åt den, säger Elisabeth Ekelund.

Vi vill mest kolla att ni inte bryter mot lagen, Elisabeth.

– Vi hade med en kille vars fru är åklagare. Så vi vet vad vi gör, säger Elisabeth.

Om man vill kolla in bilen nu, var står den då?

– Den står på torget i Lidköping fram till onsdag eftermiddag för då ska Radio Skaraborg sända från torget.

Fråga

En dag med musikfokus

Det är onsdagen 30 maj som P4 Skaraborg för en dag flyttar in på Nya Stadens torg i Lidköping. Nästan all radioproduktion kommer den dagen att ske inför publik, mitt i torghandeln. Från klockan 6.00 och fram till 17.45, med avbrott för rikssända P4 Extra. På plats kommer besökarna kunna följa hur programmet görs, och möta de populära programledarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista