Julia Heidbrink. Foto: Kärnsjukhuset.
Skaraborg

Skövdelogoped prisad

Julia Heidbrink, logoped på Kärnsjukhuset i Skövde, är har utsetts till Årets logoped 2011 av Svenska Stamningsförbundet.

Enligt motiveringen är Julia Heidbrink mycket kunnig inom stamning och vidareutbildar sig ständigt. Hon får patienterna att må bra och tar gärna offentlig strid när hon tycker att politiker är på väg att ta fel beslut gällande verksamheten. 

Hela motiveringen:
”Hon är inte bara mycket kunnig inom stamning och vidareutbildar sig ständigt. Hon är även en uppskattad logoped hos personer som stammar i alla åldrar. Med sitt lugn, sin humor och sin människokännedom får hon patienter och föräldrar att må bra. Hon är engagerad i det hon gör och är öppen för nya idéer, men blir också frustrerad när inte politikerna förstår och motarbetar en verksamhet som är så viktig som denna och hon visar även detta i media. Julia är en värdig vinnare till utmärkelsen Årets logoped.” 

Julia Heidbrink har jobbat som logoped i tio år. 

– Jag känner mig naturligtvis otroligt hedrad över utmärkelsen!

Nyheterna Skaraborg
nyheterna.skaraborg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista