Skövde

Skolresan som försvann

1:39 min

Alla elever i årskurs två på Skövde Praktiska Gymnasium blev lovade en skolresa och sedan i vintras har en av skoluppgifterna varit att planera resan. Nu visar det sig dock att det inte finns några pengar att genomföra den för längre.

Eleven Oskar Summerton och hans klasskamrater började kursen i tron att de skulle få åka på klassresa. De planerade en resa till Flygvapenmuseet i Linköping och lade upp en budget på cirka 11 000 kronor som omfattade 50 elever och lärare.
Nu är Oskar Summerton besviken: 

– Hade det genomförts så hade det varit en väldigt bra uppgift eftersom vi då fått planera resan, ta ansvar för grupperna där och sedan utvärdera. Det skulle ha varit bra för oss allihopa.

Rektorn Bernth Lundqvist trodde först att ekonomin skulle räcka till en klassresa men fick sedan ändra sig: 

– Med de ekonomiska förutsättningarna som jag hade när det här startade så var min plan att kunna genomföra denna typen utav resa. Jag förstår naturligtvis att eleverna blivit besvikna. Jag är lika besviken men ibland så får ekonomin helt enkelt styra. 

"Taskigt"
Bernth Lundqvist hoppas att de ska kunna genomföra en klassresa nästa läsår istället men Oskar Summerton tycker dock att det var fel att lova något ifrån början. 

– Jag tycker rektorn borde sett till att det finns pengar för det, istället för att först lova och sedan säga ”det blir tyvärr ingenting”. Det är ju inte världens största sak men samtidigt så är det taskigt mot många elever att bara lova nånting och sedan inte hålla det, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista