De är inte helt olika systrarna Lazic. Rebecka (t.v) och Alexandra (t.h). Foto: CEV (Europeiska Volleybollförbundet). Fotomontage: Erik Grönlund P4 Skaraborg / Sveriges Radio
VOLLEYBOLL

Systrarna Lazic blir proffs

4:29 min

RIG Falköpings talangfulla volleybollspelare systrarna Alexandra och Rebecka Lazic blir proffs nästa säsong och lämnar Falköping för franska toppklubben Cannes.

Systrarna Lazic hörde den gångna säsongen till elitseriens bästa spelare. Alexandra vann poängligan och Rebecka slutade trea.

De kommer att sluta på volleybollgymnasiet i Falköping trots att ett år återstår på deras utbildning. Planen är att de ska läsa sitt sista år på distans, samtidigt som de spelar för Cannes.

Flera europeiska proffsklubbar var ute efter systrarnas namnteckning och till sist föll alltså valet på Cannes, som är regerande franska mästare och som dessutom gick till final i Champions league i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista