1 av 2
Tony Malmberg vann tävlingen som slog nytt röstningsrekord. Foto: Erik Grönlund / P4 Skaraborg Sveriges Radio
2 av 2
Tony Malmberg framför A new age begun i Stadsträdgården i Lidköping. Foto: Erik Grönlund / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Svensktoppen Nästa Skaraborg

Tony Malmberg vann Svensktoppen Nästa

3:08 min

Under onsdagskvällen avgjordes Skaraborgsfinalen i P4:s stora musiktävling Svensktoppen Nästa. Segrare blev Tony Malmberg med låten A new age begun.

Aldrig tidigare har så röster kommit in i tävlingen Svensktoppen Nästa Skaraborg, totalt 15 908. Och bidraget som drog längsta strået i år var alltså Tony Malmberg med låten A new age begun.

– Det känns skitbra verkligen och tack alla som har röstat, och röstat ihjäl er verkligen, var vinnarens första kommentar.

Det hela avgjordes i Stadsträdgården i Lidköping under onsdagskvällen inför många tillresta Skaraborgare. Nu siktar Malmberg ännu högre och hymlar inte om att han hoppas på en plats i den stora riksfinalen senare i sommar.

– Det vore fantastiskt att ta det ännu ett steg längre. Det är ju naturligtvis något man drömmer om också, sade Tony Malmberg.


Fler bilder från Skaraborgsfinalen av Svensktoppen Nästa, från Stadsträdgården i Lidköping, kommer inom kort publiceras på

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista