1 av 2
Det blev en strulig match för Örnarna när laget föll mot Smederna med 43-47. Foto: Magnus Sundvall.
2 av 2
Daniel Pytel kraschade och skadade både handled och fingrar. Foto: Magnus Sundvall.
Speedway

Strulig match för Örnarna

3:48 min

Örnarna förlorade den uppskjutna matchen mot Ikaros Smederna med 43-47. Det blev en strulig match för Örnarna med en skada, dessutom var laget redan en man mindre innan matchen började.

Inför matchen var Örnarnas Pontus Nilsson skadade och lagledarna valde att inte ersätta honom utan att köra sk riders replacement på honom. Med det menas att man ersätter honom med en förare som redan ingår i matchtruppen.
Inget konstigt med det utan matchen började jämnt precis som väntat. Men i det femte heatet skulle Örnarnas Daniel Pytel göra en fräck omkörning i en kurva men körde in i en annan förare och kraschade. Det såg otäckt ut och ett långt uppehåll i matchen väntade. Tiillslut fördes Pytel till sjukhuset med befarat bruten handled och finger.

Två förare mindre

Tungt för Örnarna då laget helt plötsligt var två förare mindre och med en Andrej Karpov med ryggsmärtor.

Christian Agö fick dra ett stort lass och körde varannat heat fram till heat sju, då var ställningen 22-20 till Örnarna.

Efter Agö fick 18-årige Victor Palovaara ta över och köra fyra raka heat.

Anmärkningsvärt var att heat elva och tolv ställde Örnarna bara upp med en förare eftersom laget inte hade lov att ställa upp med förare med högt snitt. Men i dom två heaten blev det full pott, totalt sex poäng.

Inför det sista heatet var det jämnt, 42-42. Örnarna ställde upp med Balinski och Karpov, men Smedernas "Zorro" Zetterström och Kenni Larsen blev för svåra och kunde ta en 5-1a och fastställde slutresultatet till 43-47.

Redan imorgon är det ny match för Örnarna och vilket lag som ställs på startlinjen då är oklart, men tanken är att Freddy Godlund ska komma in och ersätta skadade Daniel Pytel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista