Personbilen körde in i den lilla skåpbilen. Foto: Arne Lundström.
Länsväg 202

Svårt skadad efter olycka i morse

4:23 min

Tre personer fick i morse köras till sjukhus efter en olycka på länsväg 202 mellan Mariestad och Töreboda. En av dem blev allvarligt skadad. Polisen misstänker att en av förarna var drogpåverkad.

Olyckan inträffade på torsdagsmorgonen, då en personbil körde in i en skåpbil. Trafiken fick dirigeras om eftersom det var begränsad framkomlighet. Enligt polisen misstänks en av förarna ha varit narkotikapåverkad vid olyckan.

Drograttfylla och rattfylla är ett problem som vållar stor oro i hela landet. En undersökning som Trafikverket har gjort visar att fem procent av sveriges befolkning medger att de kört alkoholpåverkade under de senaste tolv månaderna. Mari Johansson från Skövde blir upprörd när hon hör de siffrorna.

- Jag tycker det är vidirigt. Att folk sätter sig bakom ratten i det tillståndet. När det gäller droger tror jag inte ens folk tänker alls när de sätter sig bakom ratten.

Vare sig det gäller alkohol elelr droger så kan konsekvesnerna av brottet bli ödersdigra. en som i sin vardag märker det är Tore Brandtler, advokat i Skövde.

- Jag har haft flera fall där det inneburit stort lidande. Det kan handla om människor som blir svårt skadade. Handikappade för livet.

Polisen har de senaste åren ökat antalet kontroller, vilket sannolikt ligger bakom ökningen av antal anmälningar av drograttfylla, samt rattfylla. Andreas, från Skövde, tycker dock att man borde öka antalet kontroller ytterligare.

- Jag har haft körkort i tio år och har fått blåsa en gång. Man borde satsa mer pengar på kontroller. 

P4 Skaraborg
nyheterna.skaraborg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista