Åtal om barnvåldtäkt dröjer

"Det kommer att ta tid..."
1:23 min

Utredningen mot den man som misstänks ha våldtagit en minderårig flicka i norra Skaraborg växer. Flera mobiler och datorer har hittats i mannens bostad. Polisen vill nu undersöka dessa föremål för att se om mannen kan kopplas till andra brott.

Polisen vill ta reda på om det finns andra målsäganden, utöver flickan i Skaraborg. Enligt kriminalinspektör Anna-Karin Gunnevald dröjer det därför innan åtal kan väckas mot mannen.

– Man vet aldrig innan om det enbart är det här brottet eller om det kan finnas misstankar om andra brott också. Jag har fått hit en anmälan från Östergötland, som jag även kommer att höra honom om. Men man vet aldrig - det kan dyka upp mer.

Befann sig på brottsplatsen
Det var i början av maj som mannen, som är i 45-årsåldern, häktades misstänkt för våldtäkt på en minderårig flicka i norra Skaraborg. Mannen har erkänt att han befunnit sig på brottsplatsen, men Anna-Karin Gunnevald vill inte uppge om han gjort några ytterligare medgivanden.

Och parallellt med utredningen om det här aktuella våldtäktsfallet vill polisen nu också utreda om mannen kan knytas till andra brott. Kläder från honom och andra fynd som gjorts i hans bil och ett stort antal mobiler och datorer ska undersökas.

Utredningen går vidare
Hur lång tid det tar vet polisen inte. Det som är säkert är att åtalet mot mannen dröjer. Åklagaren ska egentligen väcka åtal på tisdag i nästa vecka.

– Färdigt för åtal till det datumet kan vi glömma... Det är många undersökningar som inte ens har hunnit påbörjas, så det kommer att ta tid, avslutar Anna-Karin Gunnevald.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".