Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
WEST SWEDEN

Kjell Peterson kräver flyttpengar

Den före detta vd:n för EU-kontoret West Sweden, Kjell Peterson, vill låta skattebetalarna betala för hans flytt från Bryssel.

Vare sig West Swedens tillförordnade vd, Rune Malm, eller styrelseordförande Robert Hammarstrand vill berätta för P4 Skaraborg vad förhandlingarna med den före detta vd:n rör sig om.

Oklart om polisanmälan
Frågan hänger fortfarande i luften om det blir någon polisanmälan mot Kjell Petersson eller om han kommer att krävas på återbetalning.

Även om West Swedens ledning tiger ännu fem månader efter att P4 Göteborg presenterade sin granskning av verksamheten, så berättar personer med god insyn i verksamheten för P4 Skaraborg att nya tveksamma representationsfakturor nu hittats av den revisionsfirma som anlitades efter P4:s granskning.

Petersons namn på fakturor
Det rör sig om fakturor där Kjell Petersons namn återkommer precis som vid P4:s granskning, som visade hur spritnotor från slott och herresäten i Sverige, räkningar för vd:ns fortkörning, parkeringsböter och medlemsskap i en herrklubb i Göteborg återfanns i pärmar i Bryssel.

Nu vill den före detta vd:n alltså få ekonomisk ersättning för flytten från sitt boende i Bryssel. Han har i det syftet anlitat en jurist.

Ska välja ny styrelse
Det är idag oklart var Kjell Peterson befinner sig. Han är fortfarande skriven utomlands.

Samtidigt ska West Sweden idag välja en ny styrelseledning. Vid senaste mötet var ingen intresserad av posterna som styrelseordförande eller vice styrelseordförande.

West Sweden

West Sweden är Västsveriges representationskontor i Bryssel med 72 medlemmar, varav 3 regioner och 69 kommuner. Det kostar varje kommuninvånare fem kronor per år att vara medlem, och varje regioninvånare en krona och femtio öre.

Efter P4 Göteborgs granskning har de största delägarna, Göteborgs stad och Västra Götalandsregionen annonserat att de vill lämna verksamheten, men regionen backade från den inställningen efter kritik från flera medlemskommuner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista