1 av 3
Emil Karlsson firar sitt segermål med Örgrytes supportrar direkt efter övertidsmålet mot Gauthiod. Foto:Torbjörn Nilsson /P4 Skaraborg Sveriges Radio.
2 av 3
Emil Karlsson i Örgryte. Foto:Torbjörn Nilsson /P4 Skaraborg Sveriges Radio.
3 av 3
Välfyllda läktare runt Lunnevi IP skapade nytt publikrekord. Foto:Torbjörn Nilsson /P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Division 1 södra herrar

Publikrekord när Gauthiod föll på övertid

Martin Bäckström, IK Gauthiod:”Bollen hinner inte dyka under ribban”
2:38 min

Gauthiod förlorade med 0-1 mot Örgryte inför 1545 besökare som är nytt publikrekord på Lunnevi IP. Örgrytes segermål nickades in av Emil Karlsson i matchens absoluta slutminut och dessförinnan hade Gauthiod en jättechans då Martin Bäckström prickade ribban.

Den största matchen i klubbens historia kunde man läsa på Gauthiods hemsida innan matchen och det var välfyllt runt Lunnevi IP, hela 1545 personer ville se det forna storlaget Örgryte och siffran är också nytt publikrekord för Gauthiod.

Matchen dominerades långa stunder av Örgryte som hade mycket boll men inte skapade de där riktigt heta chanserna. I slutet på första halvlek sprang Pelle Ödlund sig fri i hemmalaget men kunde inte överlista Peter Abrahamsson i Örgrytes mål och det skulle dröja ända till matchminut nitto innan nästa stora gauthiodchans dök upp.

Örgryte som forcerade för ett ledningsmål blev överspelade på mittfältet och Martin Bäckström fintade bort Örgrytes målvakt men bollen tog i ribban och Martin fick en ny chans men skottet räddades på mållinjen av Robin Jonsson i bortalaget.

Då trodde nog de flesta runt Lunnevi att Gauthiod skulle ta en poäng mot Örgryte men på övertid fintade sig Jonathan Lindström runt på högerkanten och hans inlägg nickades i mål av ex-skövdespelaren Emil Karlsson som gjorde sitt sjätte mål för säsongen.

Som helhet stod Gauthiod upp bra mot Örgryte med stark defensiv och mycket krigarhjärta även om gästerna hade mycket boll. Gauthiod åker på sin första hemmaförlust för säsongen medan Örgryte hakar på i serietoppen. 

Matchfakta: 

Fotboll Division 1 södra, herrar Gauthiod-Örgryte 0-1 (0-0)

Örgryte:Emil Karlsson.

Publik: 1545 (nytt publikrekord på Lunnevi IP i modern tid)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".