Is krävs för denna sport. Foto: Tomas Oneborg/Scanpix.
OTTERBÄCKEN

Kniven på strupen för bandyklubben

1:30 min

Situationen är akut för Otterbäckens bandyklubb, som på bara ett par veckor tvingas försöka få ihop 1,5 miljoner kronor för att överleva. Tiden rinner iväg.

Pengarna krävs för att klubben ska kunna köpa ett nytt aggregat till isbanan. Utan nytt aggregat - ingen is. Och utan is - ingen bandy på Otterstrand till vintern.

Börjar bli bråttom
Klubbordförande Ove Lindh jobbar för högtryck för att säkra föreningens framtid. Och nu är det ont om tid, berättar han.

– Det måste bli ett snabbt beslut, annars går det inte. 15-20 juni måste beställningen på aggregatet vara inne, annars blir det ingen bandy i vinter.

Det är ett nytt aggregat till isbanan som behövs, men det saknas fortfarande mycket pengar. Klubben har fått ihop en miljon kronor via landsortsstöd och bidrag från bandyförbundet, men det fattas fortfarande 1,5 miljoner kronor.

Marken kan vara en lösning
De pengarna hoppas Ove Lindh kunna få in bland annat genom ett nystartat aktiebolag som ska sälja andelar i den mark där bandybanan ligger.

Men mer pengar måste komma in från annat håll om allt ska gå i lås. Ove Lindh ska träffa Gullspångs kommunstyrelse på torsdag och har också kallat till stormöte i Otterbäcken nästa onsdag.

På det mötet hoppas han på allmänhetens stöd. Han önskar att många ska gå ihop och bidra på olika sätt för att rädda bandyn på orten.

– Intresset är stort och när man pratar med folk så vill de absolut inte att det här ska läggas ned. Jag tror att 90 procent vill att vi ska leva vidare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista