Max Friberg är på god väg att bli NHL-spelare. Foto: Erik Mårtensson / Scanpix.
Ishockey

Friberg på väg till NHL

"Vi för positiva diskussioner. Det ser ljust ut"
1:09 min

Hockeyspelaren Max Friberg från Skövde är mycket nära ett NHL-kontrakt med klubben Anaheim. Övergången skulle ge till tillskott på 1,2 miljoner till Skövde IK:s skrala klubbkassa.

Senast i slutet av nästa vecka måste Anaheim lämna besked om det blir något kontrakt med Max Friberg eller inte. Enligt hans agent Pontus Norén, så är det mycket som talar för att Anaheim säger ja.

– Vi för positiva diskussioner med Anaheim. Det ser ljust ut. 

Enligt uppgifter till P4 Skaraborg så ska övergången i princip vara klar, men än så länge inte officiell. 

Lånas ut till Timrå
Om det nu blir ett kontrakt så innebär det inte att Friberg lämnar sin svenska klubb Timrå. Det ser ut att bli elitseriespel även nästa säsong: 

-- Hittar vi en lösning så kommer en i så fall att innebära att kontraktet gäller även i år men att Max kommer att vara utlånad till Timrå.

Ett kontrakt med Anaheim skulle också innebära pengar för Fribergs moderklubb, Skövde IK. Det skulle i så fall röra sig om 1,2 miljoner i ersättning som tillfaller klubben, något som skulle vara ett välkommet tillskott, med tanke på att Skövde IK haft stora problem med sin ekonomi.

Tidigare rapportering om Friberg:

Max Friberg har haft stora framgångar det senaste året.
#text=4894688#
#text=4881204#
#text=4877248#
#text=4875213#
#text=4838977#
#text=4811586#
#text=4573082#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".