TRAV

Travtränaren klämdes av skenande häst

5:15 min

Travtränaren Cohnny Bäckström Buchmans hamnade mitt i dramatiken på Axevalla travbana i söndags, då travhästen Rock Me började skena. Tränaren klämdes mellan två tjocka stalldörrar vid stallet.

Rock Me, som var på god väg att vinna söndagens Kronprinsessan Victorias lopp började galoppera på upploppet och kusken förlorade totalt kontrollen över hästen på stallbacken.

Rock Me skenade rakt mot stallet där Cohnny Bäckström Buchman befann sig. Resultatet blev att han klämdes mellan stalldörrarna och blev ordentligt mörbultad, berättar han.

– De varnade att en häst var lös och jag skulle skynda mig att stänga stalldörrarna. Jag såg hästen på 50 meters håll, men det tog ju inte ens två sekunder alltså. Han var på väg rakt in i min box.

Hur gick det med dig?

– Ja, jag vet inte riktigt... Boxdörrarna är av rejäla plankor, men jag fick en sådan smäll att jag for in i dörren och tryckte den med ryggen så den flyttade sig 60 centimeter. De fick bryta med kofot för att få upp dörren.

Har du varit med om något liknande tidigare under din travtränarkarriär?

– Nej, det har jag absolut inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista