1 av 2
Saab anställda Foto: Scanpix.
2 av 2
Karl-Erling Trogen i samband sitt arbete som vd för Volvo Lastvagnar. Foto: Scanpix.
Saabförsäljningen

NEVS kan vara Saabköparen

Saabaffären ska vara i mål och det blir National Electric Vehicle Sweden som köper konkursboet, enligt källor till P4 Väst. Samtidigt har Trollhättans kommun svajat rejält under morgonen.

P4 Väst har pratat med Karl-Erling Trogen, styrelseordförande i NEVS, men han vill inte kommentera något.

– Det jag kan absolut inte göra, säger Trogen.

Karl-Erling Trogen, som bor i Munkedal, har tidigare varit vd för Volvo Lastvagnar och Mikael Kubu är vd för juristfirman Ackordcentralen och specialist på bland annat konkurser.

Företaget har haft en extra bolagsstämma den 2 maj i år och det finns 500 aktier i bolagen.

Lite mer än hälften av dessa, 255 stycken, ägs av National Modern Holding Energy LTD och resterande, 245 aktier, ägs av Sun Investment LCC.

Gick ut med felaktiga uppgifter
Stadsdirektören i Trollhättan, Annika Wennerblom, är ångerfull efter uttalandet till ttela.se i morse, som inte visade sig stämma. Där gick hon ut och sa att affären var klar.

– Det var hennes egna spekulationer som for i väg, säger Peter Asp till TT.

– Jag kan garantera att varken hon, vårt kommunalråd Paul Åkerlund eller jag själv har fått någon information om att konkursförvaltarna har avslutat sitt arbete.

Annika Wennerblom tog inget eget initiativ till uttalandet, utan blev uppringd tidigt på torsdagsmorgonen.

– Det var orutinerat och hon kanske blev stressad, säger Asp.

Men vad säger hon själv?

– Hon säger att hon bara sade vad hon trodde.

Hon kanske vill uttala sig själv?

– Hon är upptagen och hon har inget att tillföra, säger Asp till TT.

Vill varken bekräfta eller dementera
Aftonbladet.se har varit i kontakt med konkursförvaltaren Wistrand och Delphi men de vill dock varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

– Om och när det finns information går vi självklart ut med det, men i dag finns ingen information att lämna, säger en talesperson för konkursförvaltaren.

National Electric Vehicle Sweden har i ett års tid varit intresserat av Saab och bolaget bildades för en månad sedan med syftet att lägga bud på tillgångarna i Saab.

Tidigare i veckan kunde P4 Väst rapportera om att NEVS på sin hemsida hade skrivit om Saab på ett sätt som lätt kunde tolkas som att affären redan var klar.

Läs artikeln här:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista